Het boek is de baas

1 januari 2014

Grappig hoe dat werkt. Ik wilde gaan schrijven over mijn voormoeders, maar merkte dat er energetisch iets in de weg zat. Op een dag werd mij duidelijk wat dat was: ik moffelde mijn eerste boek weg, ging niet staan voor mijn schrijverschap. Hoewel ik trots was op het resultaat vertelde ik vaak niet dat ik een boek geschreven had, omdat dan onvermijdelijk de vraag kwam waarover dat boek ging. Ik had geen zin meer om over de inhoud te praten, geen zin in geschokte reacties van de toehoorders. Daarbij kwam dat het boek niet meer verkrijgbaar was, terwijl ik nog steeds vind dat het een must is voor elke psychotherapeut om het te lezen. Zo begon ik te werken aan de heruitgave in eigen beheer. Toen dat een feit was en ik dat ook via Facebook en deze website wereldkundig heb gemaakt, was de energetische blokkade verdwenen en kon ik eindelijk aan de slag met het boek over mijn voormoeders.

Voorlopig coverontwerpDe eerste hoofdstukken geschreven, maar er kwam weer iets tussen: zoals ik in mijn vorige blog schreef heb ik mijn pelgrimsverslag in boekvorm laten drukken en toen ik dat in handen had vertelde het mij dat het nu de tijd is om van dat pelgrimsverhaal een boek te maken, niet alleen een handig leesbaar exemplaar voor mijzelf, maar het uitgeven en de wereld insturen. Ik ben er een paar weken mee bezig geweest en het boek stuurt me telkens een beetje bij. Nee, het moet niet alleen maar een verslag van die reis worden. Na die reis wilde ik intreden in een klooster, dat kloosterverhaal moet deel uitmaken van het boek. Dus heb ik het werk van de afgelopen weken weer aan de kant gelegd en herschrijf alles nu vanuit dat verlangen om na die reis in te treden. En het boek moet niet eindigen bij de dag van mijn intreden, maar moet ook gaan over nu, hoe mijn spirituele weg mij gebracht heeft waar ik nu ben. Ik voel dat ik nu op het goeie spoor zit, maar heb inmiddels ook in de gaten dat ik niet in charge ben. Het lijkt wel of het boek allang weet hoe het eruit moet gaan zien, maar ik moet het al schrijvende nog ontdekken. Een mooi proces dat mij heel nieuwsgierig maakt naar het eindresultaat, al weet ik natuurlijk al hoe het afloopt ;-)

Dat boek over de voormoeders komt er ook hoor! Maar na al die eeuwen is een jaartje langer wachten tot hun verhaal verteld wordt geen probleem voor ze, die schatten!

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

You have no rights to post comments

Real time web analytics, Heat map tracking

Klaar Licht

Klaar Licht is bij Bol.com verkrijgbaar als paperback en e-book.