Klaar Licht

 

Weldra lok Ik haar weer naar Mij toe,
zorg Ik dat zij naar de woestijn gaat
en spreek Ik tot haar hart.
  (Hosea 2,16)

 

Klaar Licht beschrijft de innerlijke reis van een jonge vrouw die zich aangetrokken voelt tot het kloosterleven. Pleisterplaatsen onderweg zijn Rumi, Jezus en Franciscus, een clarissenklooster, een pelgrimstocht en Een ongewoon gesprek met God.

Flaptekst

Op eenentwintigjarige leeftijd ontmoet het punkmeisje Kitty een Iraanse man die haar laat kennismaken met de soefimysticus Rumi. Zijn gedichten openen haar spirituele hart en veranderen de koers van haar leven.

Als zij een paar jaar later een christelijk klooster bezoekt, fluistert een innerlijke stem haar toe dat dit haar thuis is. Kitty onderzoekt haar roeping door zeven maanden in een clarissenklooster te verblijven, twee jaar in het milieuklooster Stoutenburg te wonen en te voet een pelgrimstocht naar Assisi te maken.

Terug in Nederland weet ze het zeker: ze wil in stilte en beslotenheid een leven van gebed leiden. De intrede wordt aangevraagd en voorbereid. Maar dan valt ze ten prooi aan gevoelens van benauwdheid en verwarring. Zijn dit de gebruikelijke zenuwen die zo’n grote stap vergezellen, of zit ze toch niet op het juiste spoor?

"Een eerlijk en integer verslag
met diepgang en humor"

 

Met dit boek heeft Kitty Nashid Hendriks een pareltje toegevoegd aan het genre egodocumenten. Zij beschrijft op doordringende en tegelijk humoristische wijze haar innerlijke zoektocht naar de levensvorm die bij haar roeping past. Voor wie interesse heeft in autobiografische literatuur is dit boek een echte aanrader. Hendriks’ schrijfstijl is meeslepend en warm persoonlijk. Al lezend heb je het gevoel met haar samen door een van zon overgoten tuin te wandelen, waar zich soms onweerswolken boven samenpakken, en verstild naar haar verhaal te luisteren.
~Het Bezinningsbureau~

 

Klaar Licht is via Bol.com verkrijgbaar als:

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Real time web analytics, Heat map tracking

Klaar Licht

Klaar Licht is bij Bol.com verkrijgbaar als paperback en e-book.